Празнично настроение през целия февруари ще създава за русенци общинското предприятие „Русе арт“, което за поредна година организира арт салона „Любов и вино“. В месеца, който минава под знаците на двама светци - православния св.Трифон, покровител на лозята и виното, и католическия св.Валентин, символ на любовта, афишът на арт салона поднася щедри възможности всеки да избере развлечение, което да го зареди с много настроение.
Празничният месец ще започне с театралната постановка „Усещане за любов“ - на 5 февруари в Голямата зала на Доходното здание актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев ще представят своя музикално-поетичен спектакъл, в който 
музиката е на съпруга на Велкова, известния  кавалджия Теодосий Спасов
Още едно представление, също с любимци на мнозина от почитателите на театралния жанр, предстои на 15 февруари - тогава звездната компания на Асен Блатечки, Калин Врачански, Милена Маркова, Невена Бозукова и Стефан Иванов ще покажат отново на Голямата сцена комедията „Горещо“ от Жозиан Бласко. Билети и за двата спектакъла вече могат да се купят в касата на „Русе арт“ отдясно от входа на Доходното. 
Едно друго представление, макар и с не толкова известни имена, се надявам да привлече вниманието на публиката, каза директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов. Става дума за интригуваща унгаро-българска театрална продукция на Кукления театър в Сливен и Малко театро в Будапеща по романа на българката Радостина Ангелова „Виенски апартамент“. Спектакълът е с малко стряскащото заглавие „Цъфнали очи“, осъществява се с подкрепата на Министерството на човешките ресурси в Унгария и в Русе на 8 февруари всъщност ще бъде втората му премиера - дни преди това ще бъде показан за първи път на столична сцена. Организаторите канят русенци от 18 ч на 8 февруари в Камерната зала „Слави Шкаров. От 19.30 ч предстои 
среща на чаша ароматно унгарско вино с Радостина Ангелова 
и разговор за нейната книга. 
Три испански филма ще бъдат прожектирани през месеца на любовта и виното. На 6-и киноманите ще видят „10 000 километра“ на режисьора Карлос Маркес, на 7-и - „Романтични изгнаници“ на Йонас Труеба, а на 9-и - „Изисквания да бъдеш нормален човек“ на Летисия Долера. Прожекциите са в зала „Европа“ с начален час 18.00, входът е свободен. 
Свободен ще бъде входът и за друга филмова поредица, която със сигурност ще привлече вниманието на ценителите на киноизкуството. Това е традиционната кинолектория „Любовта е лудост“, в която режисьорът Коста Биков отново сладкодумно и интригуващо ще увлече в прекрасно духовно пътешествие хората в зала „Европа“. На 18 февруари ще бъде прожектиран филмът „Отклонение“ по романа на Блага Димитрова с Невена Коканова, Иван Андонов, Катя Паскалева и Стефан Илиев. На 19-и ще видим Невена Коканова в „Спомен за близначката“ - този път с Емилия Радева, Никола Тодев и Лъчезар Цонев. На 20-и предстои друга 
култова лента от недалечното минало: „Най-добрият човек, когото познавам“ 
- тук Коканова си партнира с Петър Слабаков, Григор Вачков и Владимир Смирнов. Началният час на прожекциите е също 18.00. 
От 11 февруари фоайето на Доходното здание ще допълва атмосферата на изящност и стил - тогава там ще се открие изложбата на художника Николай Караджов. Програмата на арт салона се допълва от две събития на операта - премиерата на една от силно любовните опери „Бохеми“ на 9 февруари и камерен концерт с любовни дуети с участието на оперни солисти, които са дуети и в живота - това е навръх 14 февруари от 19 ч в зала „Европа“. За ценителите на джаза на 13-и ще свири Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев и солисти Венцислав Благоев и дует „Аморе“, а на 23-и е концертът „Класика  и рок“ на група „Сигнал“ в партньорство с русенския филхармоничен оркестър.