Започна приемът на кандидатстудентски документи за новата академична учебна година в русенския филиал на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Всички ученици, които тази година ще получат диплома за средно образование, могат отсега да си запазят място  и по-късно да се запишат, като ползват отстъпката за първата семестриална такса и заплатят 490 лв. вместо 590 лв. 
Приемът ще продължи до 27 септември, Учебният отдел е достъпен за документи и информация всеки работен ден от 8 до 17 часа, уточниха от ВУАРР. Оттам припомнят, че висшето училище е акредитирано с отлична оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация към Министерски съвет. И тази година на студентския празник 8 декември ще се проведе томбола за първокурсниците с големи изненади и награди, сред които стипендии, електромобил, лаптопи, таблети, екскурзия за двама в Париж, Лондон и Рим.  
Приемните изпити от кандидатстудентската сесия ще се проведат на 22 февруари, 29 март, 25 април, 28 юни, 26 юли, 23 август и 27 септември.