Убиецът на административния директор на ТВН и водеща в телевизията Виктория Маринова е психопат, егоцентрик, примитивна личност и склонен към агресия, но е вменяем и може да носи наказателна отговорност. Това са предварителните данни от съдебно-психиатричната експертиза, за която Северин Надеждов Красимиров беше настанен в болницата на затвора в Ловеч, съобщи "24 часа".
По време на разговорите с лекарите Красимиров, който в съдебната зала плака и опита да каже, че не бил извършил убийство, се държал хладно, безстрастно и отговарял почти едносрично. Подобно е било поведението му и в общуването с останалите затворници. Предстои официалното изготвяне на документа и предоставянето му в прокуратурата. Това е задължително изискване за внасяне на обвинителния акт в съда и задвижване на процеса срещу Селайдин Ремикса, както е известен убиецът в циганските махали и в социалните мрежи.
Виднага след залавянето на избягалия в Германия след зверството Красимиров майка му и други негови близки започнаха да му търсят оправдание, че "не бил добре с главата". Но няма медицинска документация, която да показва, че е страдал от психични болести. Справка в родословното му дърво обаче разкрила кръвосмешение - бащата и майката на Северин били роднини. С лека умствена изостаналост са и братята му. 
Липсата на бащата в детството на убиеца е подробно изследвано по време на престоя му за психиатричната експертиза. Родителят на Северин е бил крадец и алкохолик, отсъствал е от вкъщи и е умрял в затвора в Белене - там, където ще бъде настанен и синът му, ако се докаже обвинението за убийството в съда. Отгледан е от майка си, която е сменила 3-ма мъже, леля си и баба си по майчина линия.
Бащата не го припознал за свое дете, за да може майка му да взема социални помощи.
Бил агресивен към други момичета в махалата, с които имал връзки, преди да се ожени по ромските закони за Емел. Двамата нямат граждански брак и сега момичето живее с родителите си. Алкохол пиел от 15-годишен, а в последните 2 г. се друсал и с евтина синтетична дрога. Точно в това състояние - пиян и дрогиран, Северин нападнал Виктория Маринова на 6 октомври миналата година на крайречната алея, където журналистката се подготвяла за състезание по бягане. Ударил я силно в лицето, замъкнал я в храстите и я изнасилил жестоко. Експертизата сочи, че жертвата е била мъртва през по-голямата част от времето на гаврата.
Северин обаче е пил и се е дрогирал 10 часа, преди да извърши зверското престъпление. Според експерти за това време ефектът на дрогата отшумява значително, както и алкохолното опиянение. Затова разследващите са категорични, че Северин много добре е знаел какво е извършил - както убийството, така и изнасилването. Още повече че е разказал на майка си в Германия, където избяга веднага след престъплението. Съмненията, че е имал съучастници, не се потвърждават до този момент. Младежите, които са го откарали в чужбина, не са обвиняеми за това, че са знаели за убийството на Виктория, но не са съобщили в полицията.
Разследването срещу Северин Красимиров ще приключи до март с изготвянето на всички експертизи. Очаква се той да признае всички факти, които ще бъдат описани в обвинителния акт. 
Все още го защитава служебният му адвокат Иван Дойнов. Той е бил последен в списъка със служебни адвокати и не е имал възможност да откаже, както са направили всички преди него. С признанието си в съдебна фаза младият циганин ще си осигури максималната присъда, която предвижда законът - 30 г. затвор. 
Ако твърди, че е невинен, и делото се гледа по общия ред, го грози доживотен затвор без право на замяна.  Това в момента изглежда по-малко вероятно.