Безкрайните ремонти по тротоара на „Борисова“, който все още реално е строителен обект, продължават с пълна сила. За пореден път работници от обединение „Сексагинта Приста“, в което влизат шуменската „Автомагистрали Черно море“ и софийската „Пътпроект“ и което изпълнява цялостния ремонт на тротоарите в централни участъци, се заеха с пренареждането на плочките. Те започнаха да преработват проблемните участъци - в района на кръстовището с „Константин Иречек“ и срещу бившата Втора поликлиника.   
Това бяха и част от критичните места, по които новите плочки се разхлопаха след снеговете и дъждовете. Възмутени граждани пък неколкократно се оплакаха, че плочките са започнали да ги обливат с кална вода и апелираха да се стъпва избирателно, за да не бъдат пешеходците с мокри крака.
Поетапната подмяна и пренареждане на плочките на проблемните места започна още от миналия месец. От своя страна, работниците се оплакват от работата на кабелните оператори и некачествените корекции, които се правели при полагане на кабелни мрежи. Според фирмата, докато кабелните фирми не започнат да си възстановяват с качествени материали насипите, проблемите щели да продължават. Кабелни мрежи по тротоара обаче скоро не са полагани.
От общината пък са категорични, че няма да се допусне приемане на лошо или некачествено изпълнен обект. Ще бъдат огледани всички улици и тротоари и там, където изпълнението е некачествено, ангажираните с изпълнението фирми ще бъдат задължени да ги ремонтират за своя сметка.