Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира загубата си от Франсис Тиафо на Аустрелиън Оупън. Гришо призна, че се чувства странно и не може да обясни чувствата си заради поражението. Според него се нуждае от два дни почивка, за да анализира болезненото си поражение.

"Тиафо се бори добре. Беше на ръба в някои геймове и се възползва от тази ситуация. В някои случаи знам къде сбърках. Не успях да направя някои удари, които трябваше. Особено в тайбрека на втория сет. Аз играех все по-добре, а той всеки път имаше отговори. Борих се колкото можех. В някои важни моменти топката се удари в мрежата или той целеше линиите. Тези неща са извън моя контрол. Но в други моменти със сигурност можех да направя по-добри удари", коментира Димитров.

"В момента нямам какво да кажа. Болезнено е. Мисля, че ми трябват два дни почивка. В момента виждам повече негативните неща, отколкото позитивните. Надявам се след два дни да мога да мисля за нещата, които направих правилно, за тези, които сбърках, какво беше добро и какво лошо. В момента усещането е странно. И в миналото съм имал мачове, които са били на привили и отливи. Но да не мога да използвам шансовете си? Не можах да преодолея тези сложни моменти", допълни Григор.