Футболистите на "Дунав" записаха победа с 2:0 в първата си предзсезонна контрола като гости на "Ботев" във Враца. Мачът се игра на изключително тежък и разкалян терен. И двата гола паднаха през първите 45 минути. 
Резултатът бе открит от Мухамаду Н`Дайие, който се възползва от асистенция на Свилен Щерев. Самият Щерев пък покачи на 2:0 към края на полувремето. Божидар Васев центрира от корнер и бившият футболист на "Ботев" /Гълъбово/ засече топката.
След почивката домакините понатиснаха, пред вратата на Станислав Антонов възникнаха няколко мелета, но опасните удари липсваха. 
"Ботев" получи шанс да се върне в мача, след като реферът отсъди дузпа. Зад топката застана влезлият като резерва Валери Божинов. Бившият национал заложи топката с познатато си самочувствие, стреля в долния десен ъгъл, но плонжът на Антонов свърши работа и резултатът се запази.
Малко по-късно дунавци бяха напът да вкарат трети гол, защото арбитърът даде дузпа и за русенския отбор. Тя бе изработена от Мухамаду Н`Дайие, който тръгна с мощен рейд вляво, преодоля трима защитници и бе съборен в наказателното поле.
И почна дискусия кой да бие дузпата - Красимир Станоев или румънецът Драгош Фърцулеску. В крайна сметка двамата се оттеглиха и сториха път на Н`Дайие. Сенегалецът стреля предвидимо, слабо, несериозно и ударът му не затрудни особено вратаря Красимир Костов. 
Показаният от "Дунав" футбол вдъхва надежди. Отборът надигра "Ботев", бе по-свеж, уверен, а няколко от контрите бяха доста интересни. Освен това имаше периоди, в които дунавци печелеха с лекота борбата за средата на терена и изпреварваха съперниците си за почти всяка първа топка. 
Утре футболистите на "Дунав" ще тръгнат за лагер в Турция, където ще изиграят няколко контроли.