Четирима от петимата разпитани вчера свидетели по делото срещу Илия Стоилов, брат на русенския депутат от БСП Георги Стоилов, заявиха, че написаното в протоколите при разпитите им в полицията не отговаря на казаното от тях. Единият дори посочи, че подписът в протокола не е негов и ще бъде направена графологична експертиза. 
Делото тече в Специализирания съд в София в отсъствие на Стоилов, който е с тежки обвинения за рекет и разпространение на наркотици. Лидерът на т.нар. група "Монарх", както се наричат заложните къщи и заведения на подсъдимия, продължава да е в неизвестност, след като през септември, няколко дни след освобождаването му от ареста, напусна страната. По-късно Стоилов разпространи отворено писмо до медиите, в което заяви, че се лекува в страна, на чието здравеопазване вярва. Първоначалната информация бе, че излезлият легално през Калотина с автомобил и солидна сума подсъдим е в Прага, но къде е в момента, знаят вероятно само най-близките му.
Спецсъдът пусна вчера под домашен арест Александър Велков и Трифон Трифонов, както това по-рано стана с Милен Влахов, Калоян Димитров и съпругата на Илия - Цветелина.
40-годишният Стоилов бе задържан в средата на октомври 2017 година в Русе при спецакция на служители от ГДБОП заедно със съпругата си и още седем човека. При серията проведени обиски бяха открити 4 метални палки, три пистолета - газов, боен и преработен от газов в боен, електрошокова палка, 107 патрона, 2 ножа и артилерийски гръм.
Акцията предизвика остри сблъсъци между ГЕРБ и БСП, а по-късно депутатът Георги Стоилов заяви, че всичко било политическа поръчка.
На 29 август по-големият му брат и арестуваният Трифон Трифонов бяха освободени заради изтичането на максималния по закон осеммесечен срок за задържане по време на досъдебното производство, без да е даден ход на делото. Няколка дни по-късно Илия Стоилов тръга за чужбина и това отново стана повод за напрежение между двете най-големи партии в парламента.
За издирването на Стоилов има издадена европейска заповед за арест. Снимката му обаче не е качена в сайта на Интерпол.