Кметът на Ветово Георги Георгиев спечели дело, образувано по жалба на дългогодишния му опонент Димитър Денев, който бил обиден, защото Георгиев го нарекъл "шарлатанин".
Случаят е от септември 2017 г., когато на съвместно заседание на постоянните комисии на общинския съвет във Ветово пламнал поредният спор между кмета и председателя на Комисията по законност, обществен ред и сигурност, регионално развитие и благоустройство и общински съветник от ГЕРБ. "... злоупотребяваше с командировъчни, не идваше на работа и си шарлатанин...", казал Георгиев на Денев и последният се почувствал унизен от публичната обида. Затова завел дело срещу кмета, като поискал 4000 лева обезщетение за нараненото си достойнство.
Съдът обаче смята, че "шарлатанин" в случая не е обида, а кметът е целял "преустановяване на арогантното и провокативно поведение на Денев", а действията му са "били повлияни изцяло от неговата вътрешна убеденост в истинността на фактите, които излага, посочени и от разпитаните по делото свидетели". 
Георги Георгиев е признат за невинен от Районния съд в Русе, присъдата е потвърдена и от Окръжния съд. А Димитър Денев трябва да плати на кмета 1000 лева, колкото са разходите му за адвокатски хонорари за двете инстанции.
Смятам, че съдът много добре разбра за какво иде реч и отсъди правилно, защото не може човек, който е нанесъл най-много вреди на гражданите на общината чрез действията си на общински съветник, да остане ненаказан, коментира вчера Георгиев.