Ураган от гняв се надигна срещу Васил Василев от Русе, който в сряда уби приятелката си Калина Симова в столичния квартал "Банишора" и направи опит да се самоубие.
Последното работно място на младия мъж е като готвач в софийски ресторант. 25-годишната му жертва, с която били заедно от четири месеца, е завършила Висшето училище по застраховане и финанси, от година работела като счетоводител и наред с това се изявявала и като модел към агенция "Ивет Фешън".
За поредното домашно кръвопролитие съобщил бащата на Васил, който получил от сина си SMS, че ще се самоубие. Такова съобщение получила и приятелка на Василев, която също сигнализирала в полицията.
Калина е била насилвана, душена и пребита до смърт, сочат първоначалните медицински заключения. Какво е отключило нечовешката агресия все още не е ясно. Откритият в апартамента Василев действително бил направил опит за самоубийство, но само бутафорен - с въздушна пушка, от която получил лека драскотина. Състоянието му е добро.
Пред медиците и полицията убиецът заявил, че предната вечер двамата с Калина пили уиски, а през деня той взел хапчета и нищо не помни. Според полицията обаче Василев нямал признаци на силна интоксикация.
Убиецът е правил още един опит за самоубийство през 2015 година след скандал с момиче и е посещавал психолог, но всичко се е развило в чужбина и нямаме документи по случая, казаха вчера от прокуратурата.
Срещу Василев вчера бе повдигнато обвинение за убийство по особено жесток и мъчителен начин.