Румънският футболист Драгош Фърцулеску стана играч на "Дунав". Нападателят, който има стаж и в "Динамо" /Букурещ/, ще помага на отбора през следващата година и половина. 
Той е вторият румънец в историята на русенския клуб. Някои от по-възрастните фенове сигурно си спомнят за техничния халф Янко Гуда, който записа сезон за "Дунав" в началото на 80-те години. 
По информация на "Утро" Драгош иска да носи екипа с №10 на гърба. Едва ли ще има някакъв проблем, тъй като тази фланелка бе запазена през есента за тръгналия си вече от "Дунав" Борислав Балджийски. Другото му специално желание било да бъде титуляр в мача срещу "Берое", като подхвърлил в шеговит тон, че държи да даде реванш на старозагорци за времето, през което престоя при тях на резервната скамайка.
Към договор върви и македонецът Александър Исаевски.  
"Той вероятно ще подпише до ден-два. Става дума за научен футболист. Впечатленията ми от него са много добри. Центрира хубаво, не рита топката напосоки, играе умен футбол", каза пред "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
Наставникът потвърди, че Божидар Васев ще остане в тима и че ще се разчита на него.  
Според старши треньора плановете му за зимна селекция са 95 процента изпълнени.   
"Каквото съм поискал дотук, го имам. Все още се надявам, че можем да уредим и бразилеца Кавалканте. С него "Дунав" вече ще има отбора си за пролетния сезон", заяви Киров.
До момента новите играчи с подписани договори са Свилен Щерев, Диян Димов, Илия Мунин, Драгош Фърцулеску и Самуел Инкоом. В сметката влиза и бекът Емин Ахмед, който ще играе за русенския отбор със статут на преотстъпен от "Берое".