Волейболен клуб "Дунав" уреди вчера състезателните права на новото попълнение Станислав Величков. Величков ще дебютира за русенския отбор на 18 януари, когато старши треньорът Петър Шопов ще изведе избраниците си за мач срещу "Левски" в София. Двубоят срещу столичани ще започне в 18.30 часа.
"Станислав подписа договор до края на сезона? Какво да кажа за него? Визитката му говори далеч повече. Той е четирикратен шампион на България, има мачове в Шампионската лига, притежава опит. Мисля, че сполучихме с привличането на този волейболист", каза Петър Шопов пред "Утро".
Той изрази съжаление, че Величков ще е единственото попълнение.
"Търсихме и друго подкрепление, питахме, разпитвахме, интересувахме се дори от чужденци, но ударихме на камък. Ще трябва да се справим и с този състав", заяви старши наставникът.
"Утро" го попита дали Симеон Добрев, който е и юношески национал, има класата да играе за мъжкия отбор.
"Все още не е готов. Симеон е безспорен талант. Понякога прави фантастични неща, но в следващия момент ги редува с грешки. Тези грешки са плод на младостта. При всичко случаи се развива много добре. Пред него се задава едно чудесно бъдеще. Той е усърден, дисциплиниран, търпелив. Трябва да трупа опит и часът му за мъжки волейбол в Суперлигата ще настъпи", каза Шопов.   
"Дунав" приключи есенния сезон с актив от 10 точки. Толкова има и "Черно море БАСК". Двата тима делят девето-десето място.