Чуждестранните инвеститори в Индустриален парк Русе се увеличават с още един - белгийската компания „TVH“, научи „Утро“. Дъщерната й фирма у нас - „Ти Ви Ейч България“, е започнала изграждането на свой сервизен център за подемно-транспортна техника, магазин и склад за резервни части в местността Слатина, в близост до „Балканцинк“ и „Керос“. 
Фирмата няма да е голям работодател - в нея ще работят десетина човека. Преди 2-3 месеца тя набираше персонал в популярните сайтове за работа - механици, складови работници и др. 
„TVH“ е фирма с 50-годишна история. Създадена е през 1969 г. и понастоящем притежава филиали на всички континенти, включително в Австралия и Южна Америка (в Бразилия).
Белгийската компания заяви първия си интерес към Русе още в началото на 2017 г. Според първоначалните й инвестиционни намерения се планираше освен сервизен център за подемно-транспортна техника да се създаде и учебен център за механици и водачи на подемно-транспортна техника. Предвиждаше се освен продажба и поддръжка на машините те да могат да се предлагат и втора употреба, както и да се вземат под наем.