Комплексният онкологичен център вече събира зимни дрехи и обувки, които да предостави за нуждите на Българския червен кръст. Дарителската кампания беше обявена от управителя на лечебното заведение д-р Камен Кожухаров преди седмица. В акцията участват както медицинският персонал, така и граждани, които искат да помогнат на хората в беда.
За лекарите от Онкодиспансера кампанията в подкрепа на нуждаещите се е нещо напълно нормално. Още повече че всеки ден се сблъскват с трагедии. Затова за втора поредна година решават да съберат дарения за хора в нужда, като този път те са за посетителите на Кризисния център на БЧК.
"Аз винаги съм казвал, че "Българската Коледа" не трябва да е на Коледа, има и малки Коледи. Има хора, които не ползват вещи, които могат да се ползват. В същото време има други, които изобщо няма как да стигнат до такива вещи и дори да си ги купят "втора ръка". А Червеният кръст имат нужда от зимни дрехи и обувки за мъже към техния кризисен център“, обясни д-р Камен Кожухаров.
Първите дарения вече са факт, а в кризисната трапезария също идват чували. Доброволците са трогнати от жеста на русенка, която е купила пет комплекта напълно нови ботуши и вълнени чорапи за хората в нужда.
"Много благодарим за всичко, което правят хората, защото това е доброволният жест. Наистина жената дойде тук, имаше пет такива комплекта и каза - много, изключително много искам да направя нещо добро", споделя Павлин Петров от БЧК-Русе.
Тъй като потребителите са предимно мъже, призивът е да се даряват мъжки дрехи и обувки. "Топли дрехи, топли обувки, чорапи, бельо, пуловери, суичъри, топли якета. Който има възможност, може да дари и финансови средства, тъй като парите, които са отпуснати от БЧК за Кризисната трапезария, вече са изчерпани. Ние обаче продължаваме да се грижим с помощта на дарители за хората през зимата", каза още Павлин Петров.
Дарителската кампания, организирана от КОЦ-Русе, ще продължи до началото на февруари.