Бездействието по състоянието на Градския стадион в навечерието на пролетния сезон от първенството на Първа лига ме притеснява сериозно, алармира пред "Утро" председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. Конкретните му забележки са, че не се прави нищо по възстановяване на захранващите табла по електрическото осветление. 
"Освен с таблото, което изгоря, има подобен проблем и с друго. То запуши по време на мач, но тогава историята мина между другото. Останалите две табла също не са надеждни. Не знам какво се чака. Някои хора трябва да се размърдат, още повече, че имат пълната подкрепа на общината и лично на кмета Пламен Стоилов", посочи Димитров. 
Според него времето не чака, затова трябва да се действа бързо.
"Първенството ще се възобнови на 16 февруари. "Дунав" ще приеме "Верея" на 23 февруари. Какво ще стане, ако телевизията, която излъчва мачовете по силата на договор с БФС, насрочи този двубой за късен час, а осветлението не е налице? Отговорът е служебна загуба и глоба", заяви Димитров.
Той разкри, че в края на миналата година Русе пак щял да влезе в новините. Ставало дума за случая с изгорялото табло след мача със "Славия" и преди домакинския двубой срещу "Лудогорец". Алтернативата тогава била "Дунав" да играе срещу разградчани на стадион "Тича" във Варна "срещу наем от сума с 3 нули". Тогава Димитров лобирал пред централата на БФС и мачът останал в Русе.
"Като се сложи на една от везните положението с електрическото осветление, а от друга - разрухата на самия терен, картинката не е никак весела", завърши Димитров.