Перипетиите и прелестите по 3500-километровия маршрут, известен като Апалачката пътека, ще оживеят в разказа на първия и единствен засега българин, който е покорил този труден и красив маршрут - русенеца Петър Ванев. 
На 23 януари от 18 ч в залата на Екомузея на първия етаж той ще разкаже за своите преживелици по пътя, който измина за 109 дни през миналата година. Разстоянието от планината Спрингер в щата Джорджия до планината Катадин в северния щат Мейн Петър е извървял за малко повече от три месеца, като поставя и свой собствен рекорд - той прави това с един-единствен чифт обувки, което малцина успяват да направят. 
Апалачката пътека е второто препятствие по пътя към престижната титла Покорител на Тройната корона. Пешо Ванев извървя Тихоокеанския хребетен път през 2017 година, а в късната есен на миналата година излезе от печат неговата книга за това. Неотдавна младият мъж представи пред русенци "Пътека през огън и лед", която излезе в издателство "Вакон", специализирало се в литература за приключения и чудеса, постигнати от сърцати и инатливи човеци. 
Сега на Петър Ванев му остава да измине и третия маршрут - Континенталния преход, за да стане първият българин, покорил американската Тройна корона. Младият русенец възнамерява да се впусне в новото си пълно с емоции, изпитания и изненади пътешествие още тази година.