Пет години затвор е окончателната присъда на член на група за телефонни измами, хванат с измъкнати от двама пенсионери 24 000 лева.
Случаят е от октомври 2016 година, когато търновецът Радослав Р. бил нает от непознат да събира придобити с измама суми. След като получил инструкции какво се иска от него, куриерът много добре разбирал в какво се забърква, но въпреки това не се отдръпнал.
Получил нареждане да дойде в Русе и понеже не познавал града, спрял колата си пред Централна гара и разчитал на таксита. След това започнал да получава инструкции по дадения му от боса "служебен" телефон. Първата задача била лесна - прибрал 6000 лева в брой и накити за още 1000 лева, хвърлени от терасата от повярвалата, че така се бори с телефонната мафия пенсионерка.
Следващият удар изглеждал още по-апетитен. При него т.нар. въртачи успели да омагьосат възрастен мъж със същите басни и той тръгнал да тегли всичките си спестени 17 000 лева. Падането му в капана било предотвратено от охранител на банката, който подал сигнал в полицията за неадекватно държащ се клиент и за мъж пред банката, който непрекъснато говори по телефона. Малко по-късно Радослав Р. бил задържан, докато получава парите от лековерния дядо.
За престъпленията си задържаният получи пет години затвор от Районния съд, които обжалва, но наказанието бе потвърдено от тричленен състав на Окръжния съд и е  окончателно.