Арестуваният за жестокото убийство на тв водещата Виктория Иванова на алея над Дунав Северин Красимиров бе върнат в русенския следствен арест след освидетелстване в затворническата психиатрия в Ловеч. Той бе изпратен там по искане на окръжния прокурор Георги Георгиев, за да се изясни може ли 21-годишният ром, за когото майка му твърди, че „не бил добре с главата“, да носи отговорност за потресаващото си зверство. Самата експертиза ще пристигне до края на месеца. Ако заключението на психиатрите е, че Красимиров подлежи на наказателна отговорност, следващите стъпки са изготвяне на обвинителен акт и внасянето му в съда. Самото дело се очаква да бъде насрочено до три месеца.
Административната директорка на русенската телевизия ТВН и водеща на собствено предаване Виктория Маринова бе особено жестоко убита на 6 октомври миналата година по време на съботния си крос на алеята след зимовника на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав. Смъртта на лъчезарната и преливаща от идеи и енергия 30-годишна жена предизвика истинска обществена буря не само в Русе и в България, а и в Европа. В Русе се създаде щаб с участието на вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров и след две денонощия непрекъсната работа криминалистите посочиха Красимиров като извършител на убийството. Той обаче междувременно бе успял да избяга при майка си в Германия с колата на свой приятел. След сигнал от България немската полиция го задържа и няколко дни по-късно го върна у нас.
Миналата седмица стана ясно, че алеята, където Виктория загина, вече е осветена, а служители на „Нетуоркс България“ са поставили камери на стълбовете, както обеща управителят им Свилен Максимов.