С поредната трета за сезона премиера ще започне театралният януари в Русе. Както „Утро“ писа, на 18 януари от 19 ч на Голяма сцена се очаква премиерното представление на „Казимир и Каролине или Любовта никога не спира“ на Йодьон фон Хорват. Постановката е на Крис Шарков, а музиката - на Георги Георгиев от група „Остава“ /на сцената ще я изпълняват китаристът Хари Бояджиев, тромпетистът Мартин Пенчев и барабанистът Ивайло Запрянов. 
На 21 януари от 19 ч на Голяма сцена публиката ще има удоволствието да види комедията „Редки Тъпанари“, постановка на Теди Москов. Ден по-късно в камерната зала „Слави Шкаров“ ще се играе „Бурунданга“, режисьор на която е актьорът Ивайло Ненов.
За 23 януари афишът предвижда едно специално изкушение за почитателите на Мелпомена - от 19 ч на Голяма сцена ще гостува театър „Българска армия“ с една от новите си постановки - „Тартюф“ на Жан Батист Молиер. Режисьор на спектакъла е майсторът на съвременната сценична трактовка на класически творби проф.Красимир Спасов. Главните роли на Тартюф и Оргон се изпълняват от известните актьори Иван Радоев и Веселин Ранков.
Среща с двете героини на пиесата на Магда Борисова „Сблъсък“ публиката ще има на 24 януари, отново на Голямата сцена в Доходното. Постановката е на Орлин  Дяков.
На 25 януари в камерната зала „Слави Шкаров“ представят комедията на Орлин Дяков „Легло за трима“ с Николай Урумов. Януарският афиш завършва на 29-и, когато на Голяма сцена Христо Гърбов и русенските му колеги канят русенци да видят що е то „Любов с гръмотевици“ според режисьорското виждане на Орлин Дяков.