Най-добрите спортисти на Русе през 2018 година, излъчени в традиционната анкета на "Утро" и община Русе, бяха наградени вчера на специална церемония в зала "Европа" на Доходното здание.   
Изпратихме изключителна спортна година. Благодаря ви за огромния труд и за стореното Русе да е водещ национален център. Не е никак случайно, че спортисти от нашия град /Биляна Дудова и Стойка Петрова/ - попаднаха в десетката на най-добрите състезатели в България. Пожелавам ви силен предолимпийски сезон и титли на Олимпиадата в Токио. Благодаря и на нашите партньори от вестник "Утро", обърна се към най-добрите спортисти кметът Пламен Стоилов. 
Той обърна внимание, че след успешното домакинство на световното първенство по волейбол за мъже през 2018-а Русе ще бъде във фокуса на прожекторите и през тази година с организиране на реномирания международен турнир по борба "Дан Колов" в началото на март и на мачовете от Купата на нациите на женския национален отбор по волейбол.
Стоилов съобщи, че общината ще съдейства клуб "Русе" да получи нова и оборудвана зала по бокс и съобщи, че в сряда имал среща с представители на "Национална спортна база" АД. Дружеството ще получи дяловете на братя Бобокови и другите частни инвеститори, които държат 51% от собствеността на новата спортна зала и според кмета това ще доведе до още по-добро развитие на залата.   
Това е едно от най-старите регионални спортни допитвания у нас. Днес отчитаме 47-ото издание на анкетата, но нейното начало е през 1963 година, когато Любен Гинев призовава във вестник "Дунавска правда" Русе да има такова класиране, а първата великолепна десетка е съставена през следващата 1964-а. Макар и с някои паузи, традицията продължава и ние се гордеем с нея, но я поддържаме не заради това, а за да изразим обществената благодарност за усилията и успехите на спортисти и треньори. Сред нас е спортният редактор на "Утро" Георги Христов, който е провел най-много кампании - 22, знае най-много за анкетата и е нейната жива история, заяви главният редактор на "Утро" Младен Любенов.
За опазването и развитието на традицията вестникът бе отличен с поздравителен адрес от областния управител Галин Григоров, връчен на Младен Любенов от заместника му Валентин Колев.
За мен беше чест да получа тази награда, за първи път участвам в тази анкета и се радвам, че постиженията на нашия клуб "Юнак" се оценяват. През новата година си пожелавам най-вече здраве и се надявам да постигна много по-високи успехи от миналата година - на световното да взема златен медал и квота за олимпийските игри, това е голямата цел за 2019 година. Благодаря за подкрепата на Валентин Йорданов, който е моят идол в борбата, каза Спортист 1 на Русе Биляна Дудова, която подари на "Утро" специално рамкирана шампионска своя снимка. 
Веднага след края на тържеството Биляна метна сака си през рано и тръгна за тренировка в залата по борба на клуб "Юнак" до стадион "Локомотив".