Редица бивши и настоящи тенисисти реагираха на емоционалната пресконференция на Анди Мъри, на която той обяви, че ще сложи край на кариерата си най-късно на тазгодишния "Уимбълдън". Британецът продължава да чувства болки в дясното бедро вече 18 месеца и загатна, че може да спре още след "Аустрелиън Оупън". Това провокира негови колеги да изразят своята подкрепа и да отдадат дължимото на голям шампион като Мъри.

"Анди, не спирай да опитваш. Продължавай да се бориш. Мога да си представи твоята болка и тъга. Надявам се да превъзмогнеш това. Ти заслужаваш да се откажеш по собствено желание, когато това се случи. Обичаме те и искаме да те видим щастлив и здрав", написа емоционално в Туитър Хуан Мартин дел Потро.

"Свалям ти шапка, Анди Мъри. Ти си легенда. Постигна нереални резултати в брутална ера в тениса откъм конкуренция. Заслужаваш само уважение. Надявам се да завършиш кариерата си силен и здрав", написа бившият номер 1 Анди Родик.

Към благопожеланията се присъединиха също Григор Димитров и Дани Валверду, който работи с Мъри между 2010 и 2014 г. Британецът ще се изправи в първи кръг на "Аустрелиън Оупън" срещу Роберто Баутиста-Агут (Испания).