Охранителните камери в китайския магазин до бившето кино в квартал "Здравец" помогнаха за залавяне на две хладнокръвни джебчийки, които обрали 39-годишната Галина Георгиева. Докато жената оглеждала стоките във вторник по обед, мургави момичета на 16 и 17 години успели неусетно да отворят ципа на раницата й и да измъкнат портфейла й с 30 лева и 5 евро в него плюс лична и банкова карта.
Съучастничките обаче били заснети да дебнат жертвата си, а криминалисти от Второ районно бързо ги разпознали и ги задържали в домовете им още на другия ден. Крадлите върнали парите и признали, че опитали да изтеглят парите от дебитната карта, но не налучкали ПИН кода, грабнали само парите и изхвърлили портмонето с документите в контейнер до Американското пазарче. Работата с тях продължава за изясняване на евентуални други набези.
Благодаря на инспекторите Милен Ковачев и Красимир Кирилов, които само за 24 часа заловиха джебчийките и показаха, че в полицията работят истински професионалисти, каза Галина Георгиева.