Тръгналият си без договор и нито една тренировка в "Дунав" Николай Минков обясни по странен начин бързото си тръгване от Русе.
"Според мен най-правилното нещо е един футболист първо да подпише договор и след това да тренира. Това са моите принципи и аз няма да ги нарушавам. Пожелавам всичко добро на "Дунав", просто не се разбрахме за тези неща. Каквото и да се случва, аз държа на моите принципи", казва дословно Минков пред сайта "Нов Спорт".
"Утро" разбра какво всъщност се е случило. 
По програма всички футболисти били пратени да направят 10-километров крос. Бившият играч на "Черно море" и ЦСКА 1948 обаче не бил в групата. Звъннали му по телефона, за да се заинтересуват защо не участва в бягането, а той отговорил, че се намира в хотела и че първо държи да говори по договора си с президента д-р Симеон Симеонов. 
Тогава старши треньорът Людмил Киров го попитал за какъв се мисли и му препоръчал да си приготвя багажа по най-бързия начин.
Вероятно всеки е прав за себе си. Ние можем само да поразсъждаваме отстрани, че когато футболистът се казва Меси, Роналдо или Салах, може и да претендира първо за подписване на договор. Името Николай Минков обаче не казва нещо особено, така че логично би било най-напред футболистът да покаже какво може, а после да защитава претенциите си по евентуален контракт.