18-те деца със специални образователни потребности от русенската детска градина "Пинокио" бяха зарадвани с подаръци отдалече. В навечерието на празниците на адреса на градината пристигна пратката от кампанията "Коледа в кутии" на организацията "Bulgarienhilfe" в германския град Франкфурт на Майн. 
Вече повече от пет години българи, които живеят в този град в Германия, подготвят за децата със специфични нужди коледни изненади, разказа за "Утро" Ценка Тодорова, директорка на ЦДГ "Пинокио". Ние изпращаме бройката на децата, като съобщаваме единствено възрастта и пола, а доброволците от Германия подбират подходящи подаръци - дрешки, играчки, сладкиши, като във всяка кутия добавят и специално послание, уточни Тодорова. Подаръците са от хубави по-хубави, опаковани са красиво и само видът им вече създава усещането за празник. 
От детската градина изразяват огромна благодарност на организацията, която всяка година по Коледа радва децата с трогателния жест. "Знаем, че тази организация е създадена преди 25 години, в нея членуват много българи, които помагат на хора в риск и нужда. Ние много ценим вниманието и сърдечността, с която те ни оказват внимание", каза Ценка Тодорова. Особено сме признателни на Виолета Йорданова, която от 8 години е координатор на кампанията с русенски адрес, добави директорката на "Пинокио". Специални благодарности от градината изказват и на транспортната фирма "Месинтур" от Търговище, която е доставила подаръците. Впрочем, Виолета Йорданова е споделила, че българите в Германия с желание откликват на дарителски кампании, но срещат затруднения при изпращането на даренията.