Три комедии с подтекст ще разсмеят, но и ще замислят русенци, които изберат да посетят представление в залата на Канев център. На 14 януари там ще излязат четири столични звезди, за да изиграят смешния спектакъла "Вечеря с приятели" на Доналд Маргулис. Почитателите на таланта на Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева ще се радват на забавни гегове, които на моменти актьорите "побългаряват" с намигване към родните условия и герои. 
На 16 януари на същата сцена Драматичният театър от Търговище ще извика за нов живот безсмъртната повест на Любен Каравелов "Маминото детенце". Режисьорът Съби Събев и младите актьори Атанас Махнев, Йордан Любомиров, Маргарита Маркова, Никола Шопов, Горица Радева и Цветан Колев успяват сполучливо да преведат на съвременен стилистичен и пластичен език възрожденската творба, запазвайки цялата й прелест. В образа на глезения Николчо, отглеждан прекалено грижовно от чорбаджи Нено и Неновица, вероятно зрителите ще направят паралели с някои персонажи от днешния живот. 
А на 27 януари Професор Мисирков от моноспектакъла "Ние, българите" на любимия комик Николай Урумов по текст на Александър Урумов ще изнесе в Канев център своята публична лекция. В нея той застъпва въпроси като "България на три морета и пет ракии", "Почивка. Предпочивни и следпочивни дни", "За ползата от айфоните и вредите от айдуците", "Македония, Макинтош и Маке Маус" и др.