Първите две представления за новата 2019 година в Кукления театър ще бъдат тази неделя. От 11 и от 12 ч малките почитатели на театралното изкуство ще станат съпричастни към лудориите на Весел Патиланчо и неговите приятели, които ту вбесяват, ту разсмиват от сърце Баба Цоцолана. 
След "Патиланци" по Ран Босилек на 20 януари куклениците ще разкажат поучителната английска народна приказка "Трите прасенца", също от 11 и от 12 ч. А на 27-и екипът кани русенчетата на спектакъла "Браво, Франклин!" за перипетиите на любопитното костенурче Франклин, разказани по текстовете на Полет Буржоа и Бренда Кларк. Представлението също ще се играе два пъти в часовете, които вече са обичайни за феновете на театъра за най-малките. 
В замислите на Кукления театър за тази година влизат намеренията да зарадват своите малки приятели с нови постановки по емблематични приказки като "Лакомата Маца" на Ран Босилек, "Спящата красавица" на Шарл Перо и други. За големите пък изненадата ще бъде спектакълът "Криворазбраната цивилизация" по комедията на Добри Войников.