Николай Минков няма да бъде футболист на "Дунав", научи "Утро". Бившият играч на "Черно море" и ЦСКА 1948 трябваше да уточни вчера личните си условия с ръководството на клуба, но шокирал всички с грандоманските си претенции.
"Той вероятно се мисли за Меси или Икарди. Едно искал, второ искал, от не знам си къде се биели за него. Казах му, че щом интересът към него е толкова сериозен, да си приготвя багажа и да заминава в отбор, където ще му предложат всичко, което иска", обясни пред "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
"Утро" го попита какво се случва около Божидар Васев.
"Първо искам да подчертая, че нямам търкания с нито един футболист. Така е и с Васев. Утре /днес/ ще имам разговор с него. Той трябва да се самоопредели и да каже иска ли да играе за "Дунав", каза Киров.
Старши треньорът заяви, че в събота ще бъде проведена двустранна игра, в хода на която ще се направят първите изводи какво могат дошлите на проби футболисти. 
"Много е рано, но на този етап не съм въодушевен от тримата румънци", откровен бе Киров.
До събота в отбора трябвало да пристигне още един футболист. Той е нападател.
В същото време се оказа, че чернокожият футболист, който взе участие в първата тренировка, бил нигериец. "Утро" научи, че Ониеха Кониеха бил капитан на националния отбор с юноши до 17 години. После преминал в "Стяуа". Явно обаче не е успял да се наложи в румънския гранд, защото после бил преотстъпван в молдовски отбори.
Според спецове, проследили изявите му в първите тренировки, нигериецът оставил добри впечатления.