Добрината на млад мъж от Русе и на десетки хора с големи сърца от страната и чужбина спасиха от измръзване в студените дни 40-годишния бездомник Георги. Заради липсата на лична карта мъжът не може да бъде приет в приюта "Добрият самарянин", което го принуждава през деня да проси пред католическата църква, а нощно време да спи в изоставена барака на кея.
Това обаче се промени само няколко часа, след като историята му се появи във фейсбук, благодарение на съпричастността на Венелин Руменов. Той взема нещата в свои ръце, а на публикацията му в социалната мрежа за кратко откликват десетки русенци. Следват коментари и дискусии за това какво може да бъде направено за несретника, като това предизвиква лавинообразна реакция на съпричасност. 
За кратко време процедурата по ваденето на лична карта на Георги е задействана, а днес вече се очаква документите му да бъдат готови. 
Представители на отговорните институции пък се свързват с Венелин, като от дирекция "Социално подпомагане" са се ангажирали бездомникът да бъде настанен. 40-годишният мъж обаче категорично е отказал, тъй като има сестра, която живее в Средна кула, и когато има пари за автобус, пътува и намира подслон при нея. 
От БЧК-Русе също веднага са предложили на Георги да посещава кризисната трапезария, където всеки ден ще получава топла храна и ще ползва баня. 
Предложих на Георги да започне работа и той много се зарадва. Помоли да му съдействам, за да може с честен труд да си изкарва пари и да не се налага да проси. Тогава ще минем през фризьор, за да го подстрижем и оформим брадата, защото не искаше да я маха цялата. Проблемът е, че е неграмотен, има дискова херния, гастрит и прекаран инфаркт, каза Венелин. В тази връзка той призовава всеки, който може да намери работа на Георги, да се свърже с него и така 40-годишният мъж да получи втори шанс. Към момента Георги има нови дрехи, храна и пари, но се нуждае от още. Всеки, който желае да помогне, може да се обади на Венелин Руменов на тел.: 0882208246 или да се свърже с него във фейсбук.

На старото място в
очакване на новата работа

Около 10 часа вчера Георги, увит презглава със същото одеяло, с което е заснет на една от снимките във фейсбук, беше седнал близо до Халите. Изпод одеялото се носеше гласът му, който просеше „...поне двайсет стотинки!“. Това малко странно контрастира с радостната  констатация на благодетеля му Венелин Руменов, който споделя в социалните мрежи, че несретникът вече има „нови дрехи, храна и парички“. Това очевидно не пречи на Георги още на следващия ден да се върне към обичайните си занимания и да заеме позиция за просия. Дано поне работата, която ще му бъде намерена, да му помогне да се откъсне трайно от несретния живот, който предизвика вълни от съчувствие и съпричастие.