22 полеви футболисти плюс трима вратари взеха участие в първата тренировка на "Дунав" през новата година. За заниманието на новичкия терен с изкуствено покритие излезе бившият капитан на русенския тим Диян Димов, защитникът на "Берое" Емин Ахмед, халфът на "Ботев" /Гълъбово/ Свилен Щерев, няколко чужденци, сред които и един мароканец. Оказа, че ядрото от чужденци е румънско. 
Чужденците били предложени на "Астра" /Гюргево/, а не били собственост на този клуб, уточни последно старши треньорът Людмил Киров. В крайна сметка те щели да минат през проби.
На проби ще е и Милен Кикарин. Левият бек игра за "автентичния" ЦСКА, когато отборът бе в Трета лига, но стана носител на купата на България. После Кикарин бе за кратко в алтернативния ЦСКА 1948. 
"Познавам качествата на Ахмед и Щерев. Емин ще играе при нас като преотстъпен от "Берое". След май може би ще подпише договор с "Дунав". В Русе е и Николай Минков /бивш играч на "Черно море"/. Той няма да тренира днес /вчера/, тъй като първо ще съгласува условията по договора си с президента на клуба д-р Симеон Симеонов. Минков е нападател, който, сигурен съм, ще ни свърши добра работа", каза Киров.
От юношите с първия отбор на този етап ще се готви само Кристиян Върбанов. 
Съдбата на Бранимир Костадинов е ясна - той ще се раздели с "Дунав". Според Киров Бранко трябвало да разтрогне договора си вчера.
На път да си ходи, както изглежда, е и халфът Божидар Васев. Старши треньорът определи тази вероятност "на 90 процента".
"Разбрах доста късно, че е водил разговори с "Арда". Явно в главата му е само Кърджали", заяви Киров.
Старши наставникът допълни, че зимната пауза далеч не е най-подходящият период за правене на "резки промени" в селекцията и сглобяването на отбора, но обстоятелствата налагали да се действа по този начин. 
Той обеща, че ще се работи така, че "Дунав" да бъде през пролетта "два пъти по-силен" тим. 
 И нещо интересно - въпреки студеното време над 60 фена присъстваха на първата тренировка.