Русенската „Recheck“, разработила блокчейн технология за защита на продуктите от имитации, представи технологията си пред лидера в производството на спортни стоки „Адидас“. Това стана по време на хакатлон Supply Chain Transparency в Берлин. Презентацията направи съсобственикът на русенската фирма Емил Стоянов. 
Както „Утро“ писа, технологията на „Recheck“ ще бъде използвана от ФК „Левски“, за да се предотврати продаването на фалшиви продукти с марката на клуба. През ноември двете страни подписаха официален договор за партньорство, с който столичният гранд стана един от първите отбори в света, които започват да интегрират блокчейн в спорта.
Технологията „Recheck“ е разработка на двама русенски софтуерни инженери - Емил Стоянов и Емилиян Енев. Целта е с високотехнологични стикери да се защитят маркови стоки, на които много често се произвеждат ментета. Дигиталната идентичност на продуктите с „ReCheck“ етикет се защитава с криптографски подписи, като програмираните данни не бъдат манипулирани или изтрити, тъй като се пазят в блокчейн среда - технология, която нашумя през последните години с това, че е в основата на криптовалутите като биткойн.