Складовият мениджмънт и фулфилмънт услугите включват целия процес по обслужване на поръчките в един електронен магазин. Това са и услугите по складиране, обработване и управление на наличностите. Това са решения за управление на процесите по приемане, опаковане и доставка на куриерски пратки от склад.
Според статистиката в ЕС средно 57% от потребителите на възраст между 16 и 74 години пазаруват, като 45% от британците и 40% от германците купуват в интернет поне веднъж седмично. За последните пет години делът на българите, които пазаруват онлайн, е нараснал повече от два пъти - от около 10% през 2012 г. - до 27 процента през 2017 г.
Силната трансгранична търговия между европейските страни, комбинирана с лесният и много улесняващ интернет достъп и икономическия растеж са сред водещите фактори, които допринасят за нарастването на електронната търговия на европейския пазар.
Постоянно подобряване на IT инфраструктурата е сред основните инструменти и предимства на русенската компания "Инаут Трейд". Тя е специализирана основно в куриерско и логистично обслужване на онлайн магазини. За 2017 г. и 2018 г. фирмата генерира растеж над 4 пъти по-голям от средния за сектора, пише economic.bg.
Търсенето на нови фулфилмънт възможности и стремежът за подобряване качеството на услугите водят до подписване на ключов договор между "Инаут Трейд" и гръцката компания "Biz куриер и Логистика". В Русе ще е осмият европейски склад на лидера на гръцкия логистичен пазар. Другите фулфилмънт точки на компанията са Берлин, Париж, Валенсия, Милано, Атина, Никозия и Будапеща. След предоставяне на складови наличности компанията предлага решенията за дистрибуция на продукти и доставка на пратки в Германия, Франция, Испания, Португалия, Италия, Гърция, Кипър, България, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия и Полша.
"Това е ключов договор за българския логистичен бизнес като цяло - споделя Светлозар Димитров, съсобственик в "Инаут Трейд" - Той стана възможен благодарение на идентичността на моделите на работа, еднакви ценности и визии за развитие на двете компании. Разбира се, водещо място има и възможността за генериране на повече бизнес и продажби. Превръщането на Русе в нова европейска фулфилмънт дестинация ще промени статута на клиентите ни. От локален електронен магазин сега всеки има възможност да мисли глобално и да доставя до редица дестинации и то с проблемния наложен платеж. В доста от държавите в ЕС той е "цар" и е най-разпознаваемият начин за заплащане на  поръчки онлайн. За "Инаут Трейд" това е поредното ключово партниране. Поредното, което разширява броя услуги насочен към българските eCommerce клиенти. Прави ни може би единствената българска компания специализираща и развиваща се в логистичното обслужване на електронни магазини и то не само от България към ЕС, а и в обратна посока. Днес най-големият ни клиент е конкурентен фулфилмънт склад в централна Европа, за който доставяме сухопътно до Румъния, България и Гърция".
След влизане в сила на договора русенската компания ще предлага услуга за доставка в държави от европейския съюз в рамките на 48 часа, което е невъзможно освен ако не се ползва въздушен транспорт, който пък оскъпява много услугата.  Веднъж, след като българският онлайн магазин захрани международните складове със свои стоки, той реално се превръща в италиански, немски или на друга европейска държава онлайн магазин.
Според Димитров България може да се похвали с много успешни онлайн модели извън граница. Всеки български търговец, който достигна ежедневно над сто пратки на ден за вътрешен пазар, е длъжен поне да тества един или повече нови пазара в чужбина. Той е категоричен, че бъдещето е във възможността на един електронен магазин да получи решение за редица процеси от един доставчик.
"Собствениците на онлайн бизнес в България са знаещи и можещи професионалисти. Те познават отлично процесите си и много от тях са били ангажирани с всяко действие по продажбата - от подбора на стоки, до настройването на рекламата, опаковането и работа с куриер. Днес за всички тези активности си има компании като нашата - печелим време за търговците, за да могат да са именно такива,  а не склададжии, спедитори или куриери. Самите ние също се развиваме много бързо и дори на сегашния ни сайт са описани едва 15% от услугите, които предлагаме".
Динамиката в развитието на електронната търговия е именно един от основните фактори за бурното и успешно развитие на "Инаут Трейд". В процес на подготовка е изцяло нов домейн, на чийто сайт ще бъдат посочени всички дестинации и описани всички услуги, които компанията предлага.
Тайно фулфилмънт парти в края на януари ще представи новите възможности пред специално избрани лидери от сферата на електронната търговия. Собственикът на "Biz куриер и Логистика" Пол Дъф Каравонарлис ще разкаже повече за партньорството и перспективите, които то предлага. Сред официалните гости ще бъдат ключови личности в eCommerce и дигиталния бизнес в България.