Румънска "Шкода" се удари в бетонна стена на пътя Русе-Бяла вчера. Най-вероятната причина за катастрофата е несъобразена със зимните условия скорост, след като в нощта срещу неделя заваля слаб сняг.
Инцидентът стана около 9 часа след изхода на Русе за София. Румънците са пътували в посока Бяла, когато на участък със завой и ограничение на скоростта от 60 км/ч водачът е загубил управление. При последвалия страничен удар в бетонната стена край пътя двигателят изхвърчал в насрещното платно, където за късмет не е имало други автомобили. Предницата на колата буквално се е разпиляла.
На мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията и "Спешна помощ". Пострадал е един от пътниците, който е откаран в болница с няколко счупени ребра, но без опасност за живота. От пътноподдържащата фирма са категорични, че вината не е в състоянието на пътя, тъй като чистят от 5.30 сутринта.
"От 5.30 поддържаме всичките наши маршрути по 1-5 Русе-Бяла, става въпрос от Мидата, Дунав мост, булевард "България". 12 машини участват в зимното почистване в момента, критични моменти нямаме, нямаме закъсали камиони и продължаваме в момента ритмично да опесъчаваме. Основно не е от заледяване, понеже температурите бяха минусови и малкото количество на снега просто остана на платното и след като почнахме да опесъчаваме. На усойните места ги повтаряме, за да няма такива последствия, но всички пътища са проходими при зимни условия", обясни служител на фирма "Пътинженеринг".