Трима ще са футболистите от „Астра“ /Гюргево/, които би трябвало да се явят в понеделник за първата тренировка на „Дунав“. Както научи „Утро“, те са част от разширения първи състав на елитния румънски отбор.
В заниманието от 14 часа ще се включи пристигнал вчера в Русе защитник. Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров очаква и нападател. Той има мачове за елитен  отбор, играл е и за ЦСКА 1948. Роден е през 1997 година. 
На линия ще е и халф със стаж в два тима от Южна България.
Участие в първата тренировка ще вземе и подписалият договор Илия Мунин. Очакванията са, че бившият капитан на „Дунав“ Диян Димов ще парафира контракт с родния си клуб.   
В понеделник ще бъде даден отговор и на въпроса дали преотстъпеният от „Лудогорец“ /Разград/ Светослав Ковачев ще играе и напролет за русенския тим.
За съжаление окончателно пропадна трансферът на бразилския плеймейкър Фернандо Кавалканте. Той трябваше да се появи днес в Русе, но халфът и мениджърът му останали неудовлетворени от предложените им финансови условия. Кавалканте ще продължи да играе за кипърския „Алки“. 
Програмата за подготовка съдържа 7 контролни срещи - на 17 януари в Правец срещу „Ботев“ /Враца/, на 22 ануари в Турция с „Халадаш“ /Унгария/, на 24 януари с „Шепши“ /Румъния/, на 26 януари с „Поханг Стилърс“ /Южна Корея/, на 28 януари с „Шинник“ /Русия/, на 31 януари с „Химки“ /Русия/. След завръщането от лагера в Турция дунавци ще играят на 6 февруари срещу „Черно море“ във Варна.