Една русенка влезе в престижната класация на 25-те най-влиятелни жени в хотелиерството в Близкия Изток. Татяна Атанасова, която е управител на супер престижния Мьовенпик Ризорт Петра, Йордания, е на 23 място. Тя е единствената българка в компанията на доказани лидери в хотелския бизнес като Кандис Д'Круз - вицепрезидент на "Marriott Internacional" и отговаряща за луксозното портфолио от осем бранда в Близкия Изток и Африка; Нисрин Карази, директор в "Hilton Worldwide" за Близкия Изток и Северна Африка, Алма О-Йонг, корпоративен директор в "Emaar Hospitality Group", Деби Симистър, вицепрезидент в "AccorHotels" за обучение и развитие в Близкия Изток и Африка, и още 20 креативни дами, които се грижат за уюта и незабравимите преживявания в 5-звездни хотели в Близкия Изток, Леванта, Персийския залив и Египет.
"Такава класация се прави за първи път. Близкият Изток е запазена територия за мениджъри мъже и за една жена е много трудно да пробие, заради специфичните културни и религиозни особености на региона. Организаторите отвориха за номинации класацията през ноември и всички хотели в Близкия Изток бяха поканени да номинират жени мениджъри, които са носители на промяната, имат уникален управленски стил и се явяват двигател за развитие и сериозни постижения. Предполагам, че за номинирането ми е натежала и голямата награда, която хотелът спечели през октомври 2018 в Дубай на най-престижния конкурс "Хотелиер на годината", където спечелихме в категория "F&B Manager of the year", признание за управлението на 7-те ресторанта в хотела и огромния брой успешни събития, проведени извън хотела на открито. Като пример ще посоча абсолютно уникалната гала вечеря, която организирахме за ВИП клиенти на най-високата точка на Петра, до която се стига след изкачването на 800 каменни стъпала, изсечени в скалите. Конкуренцията в категорията "F&B manager of the year" беше убийствена. Състезавахме се с грандове като "Атлантис Дубай", вериги като "Интерконтинентал" и "Риц Карлтън", разказа Татяна.  
Номинацията за 25-те най-влиятелни жени в хотелиерския бизнес в Близкия Изток не гарантира място в класацията. Татяна е трябвало да отговори на един дълъг и много подробен въпросник за своята визия за развитие на хотела, постиженията й до момента, какво и как очаква да променя. "Осъзнах, че изключително много се ценят, най-общо казано, различността, мисленето извън общоприетите рамки, нетрадиционният подход и алтернативните методи", споделя Татяна.
Наградата, разбира се, е признание и реклама и за хотелския комплекс в Петра.
Татяна е работила като журналист в "Русенски Стандарт". След закриването на вестника тя открива новото си призвание и от доста години работи като мениджър в хотели в България, Дубай, Барбадос, Катар, Йордания. Мястото й в най-престижната класация на жените лидери в хотелиерството в Близкия Изток й носи удовлетворение за положените усилия, но и нови предизвикателства. И със сигурност - нови награди.