За Овена е важно да не спори напразно

На семейните от вас предстоят много домашни и битови проблеми. Важно е да не мързелувате и да разпределите добре задълженията в семейството. Отношенията със съпруга/та ще станат много по-топли и устойчиви, ако не спорите напразно и не гледате други с влюбени очи. 2019 година е приготвила приятна изненада за онези от вас, които мечтаят да станат родители. На бял свят ще се появи детенце и животът ще стане по-щастлив и ярък. Семейните пък трябва да оставят извънбрачните романи и по-рядко да купонясват с приятелите, защото половинката ще се разбунтува.

Телец трябва да намери време за близките си

Не се задълбочавайте в организирането на големи семейни тържества. Най-добре е всеки ден да проявявате грижа за близките си хора, да ги изненадвате мило, да им правите подаръци и да им казвате, че ги обичате. Дори и работата ви да заема цялото лично пространство, трябва да намерите време за тези, за които сте най-скъпи на света. Не е препоръчително да похарчите всички пари за ремонт на дома и покупка на битова техника. Имате достатъчно, затова започнете да си почивате. Ходете на кино, театър или концерт със съпруга/та си. Тръгнете на пътешествие с цялото си семейство.

Семейството на Близнаци може да се увеличи

Семейният ви живот тази година ще се подрежда различно в зависимост от това, колко мъдро ще подхождате към всички битови и материални проблеми. Добре ще е да сложите ред в жилището си, да направите основен ремонт или да спестите за нов дом. Ще имате и  приятни изненади като ново попълнение в семейството. По-често се сещайте за възрастните си роднини. Постарайте се не само да им звъните и да се интересувате от тяхното здраве, а да им помагате и финансово, ако се налага. За съжаление, с някои от тях в средата на годината са възможни търкания.

Ракът влиза в суетлив период

За вас семейството е смисъл на живота ви. Затова ще ви се иска да запазите това, което ви е скъпо, и да намерите пътя към взаимното разбирателство със своите роднини и тези на съпруга/та. Отнасяйте се сериозно към битовите и домашните въпроси. Ако отдавна домът ви се нуждае от ремонт, то отделете пари за това в началото на годината. Предстои ви суетлив период, когато няма да можете нито за минута да седнете. Възможни са преместване в друго населено място или в нов дом, срещи, допълнителна работа и домашни задължения - всичко това ще се нуждае от сили, време и пари.

С компромиси Лъвът ще излиза от всяка ситуация

Годината ви ще е наситена и често ще ви се налага да изяснявате отношенията с домочадието и да разпределяте ролите в семейството. Търсете компромис във всяка ситуация, за да не разрушите това, което е най-ценно и важно в живота ви. Все пак особени усложнения в брака не се очакват. На много от вас предстои разширяване на жилището и много битови проблеми. Добре е, че финансите ще стигнат за всичко, иначе ще се наложи да вземете кредит. Постарайте се да решавате финансовите проблеми със собствени сили или се обръщайте за помощ само към роднините.

Девата ще решава проблемите в екстрен режим

Доста бурен период ви предстои. Суета, проблеми, раждане на дете, ремонт и, разбира се, мисли за разширяване на жилището. Но атмосферата у дома ще бъде благоприятна. Лесно ще успеете да убедите близките си в своите добри намерения. Ако замисляте преместване или преподреждане на дома, непременно се обърнете към специалисти. Не се захващайте с нещо, от което малко разбирате. Ще ви се наложи да решавате битовите проблеми в екстрен режим. Не ги отлагайте за после, защото ще имате разправия с близките. Гледайте оптимистично на дребните недоразумения и казуси.

Устойчив и щастлив семеен живот за Везните

Устойчив и щастлив семеен живот се очертава пред вас. Ако сте необвързани и има претенденти за ръката ви, не ги изпускайте, защото такъв шанс няма да се появи отново скоро. За съжаление, семейните от вас трудно ще общуват с роднините си. Търкания могат да възникнат заради всякакви ежедневни и битови въпроси. Ако всички проблеми се изгладят бързо, ще можете да си починете с цялото семейство на море или планина. Изобщо по-често излизайте сред природата, за да релаксирате. През декември е възможно да разширите жилището си или да си купите нов дом. 

Емоционална сдържаност гарантира добри отношения на Скорпиона

Ако станате сговорчиви и сдържани в емоциите си, това ще гарантира добри отношения с роднините през цялата година. По-често излизайте с близките си сред природата и организирайте празнични мероприятия. Вие отдавна мечтаете за такава хармония и идилия. Онези от вас, които живеят с половинката си на семейни начала, е добре да помислят за оформянето на официални отношения. Единственото, което може да разруши съюза ви, са битовите разправии. Може да намерите компромис, затова не зацикляйте на възникващите проблеми. Тях ги има при всички, затова потърсете съвет от приятели.

За Стрелеца акцентът е възпитанието на децата

През 2019 година не ви очакват никакви сериозни, семейни проблеми и разочарования. С роднините бъдете вежливи, за да не възникват спорове, без да има поводи за това. Акцентирайте вниманието си върху възпитанието на децата. Ако те са подрастващи, ще се наложи да преживеете трудния период на преходната възраст. Възможно е да възникнат недоразумения със съпруга/та. Идеални бракове няма, но все пак трябва да се стремите към хармония и комфорт. Постарайте се да излизате заедно сред природата, да ходите на гости и да пътувате. Време и пари за такива неща винаги се намират. Иначе ще потънете в рутина и битовизми.

Козирогът е в хармонични отношения с половинката си

Вие сте пазители на реда, семейните традиции и домашния уют. Значи не си заслужава да се разстройвате заради дребни спорове с роднините или някакви битови неуредици. Пълни сте с идеи, изненади и благородство. Домочадието дори се е уморило от вашите постоянни празници и подаръци, но вие сте неуморими в действията си. През 2019 година ще имате хармонични отношения със съпруга/та - нито разправии, нито скандали. Ако още не сте се решили да създадете семейство, помислете върху това сериозно и направете необходимата крачка, особено ако изпитвате към половинката си истински чувства. 

Водолеят планира просторен дом за семейството

През тази година ще решите да промените живота си кардинално. Омръзнало ви е да живеете със семейството в тясното си жилище, затова в плановете ви влиза просторен дом. Бъдете внимателни по време на битовите си дейности. Възможни са не само счупвания на техника, но и нервни сривове. Постарайте се да работите без странична помощ, за да направите всичко така, както на вас ви харесва. Възможни са конфликти и неразбирателство по всякакви поводи с роднините. Ако не се вземете в ръце, работата ще стигне до сериозна разправия. Не бягайте от натрупалите се проблеми.

Рибите първо да оправят отношенията с роднините

За да имате щастие у дома, трябва много да се постараете. На първо място трябва да оправите отношенията с роднините, и то не само със своите, а и с тези на съпруга/та. Ще имате топли отношения с тях, но трябва да се въоръжите с търпение и да правите отстъпки. Сложете акцент върху взаимното разбирателство и вниманието. Бъдете дипломатични и при общуването си с децата. Ако не знаете как правилно да ги възпитавате, четете нужната литература. Отношенията със съпруга/та ще се развиват според настроението ви. За да разчитате на повече любов в дома, бъдете толерантни.