С кални тротоари, хлопащи плочки и започнати, но недовършени асфалтирани зони за пешеходците изпрати старата и посрещна новата година участъкът на улица "Борисова" около високите блокове с имена на руски поети.
Преди два месеца старите плочки по източния тротоар бяха премахнати, а на тяхно място останаха чакъл и пръст. Времето обаче се влоши, полагане на асфалт стана невъзможно и на живеещите наоколо им се налага всеки ден да газят в калта и локвите. 
Недоволството ескалира преди броени дни, когато натоварената с ремонта на тротоара фирма кой знае защо реши да асфалтира тротоара, но в отсечката от края на "Борисова" до пресечката с ул."Свети Георги". В същото време разкопаният от три месеца отсрещен тротоар, който се ползва от много повече хора заради магазините там, остана покрит с пръст, която при дъжд и сняг се превръща в кал, а иначе разнася навсякъде прах.
Гледката е като на село, докога ще чакаме да се направи нова настилка, негодуват хората от блоковете от кръстовището на "Борисова" с бул."Неофит Бозвели" до Централна гара. И оценяват ремонта на тротоарите в техния участък като пълен провал за изпълнителя на обекта, който според тях е побързал да започне работа, за да усвои парите, но вече явно няма закъде да бърза.
По повод многобройните сигнали за безобразни ремонти на тротоарите в града кметът Пламен Стоилов заяви през декември, че на фирмите ще се плаща само за качествена работа и ако трябва, плочки ще се пренареждат и по десет пъти. В случая още не е направено първото редене.