Обявената в края на октомври нова организация в работата на КАТ, за да се премахнат кошмарното чакане и изнервящото разкарване, вече е факт и обслужването е много по-бързо и спокойно. 
Новата система работи от няколко дни и вече се виждат положителните резултати, заяви началникът на Пътна полиция гл.инспектор Михаил Манов.  

В салона на службата работят шест гишета, като на всяко от тях се извършват всички услуги по регистрацията на автомобили. Така се слага край на чакането на различни опашки за отделните документи и процесът върви по-бързо и гладко. По време на обедната почивка има дежурни гишета и работата не спира. Автоматът за издаване на номера не работи, но и без него има добър ред. Скоро се очаква ново устройство за издаване на номера, което съвсем ще улесни работата в салона.
Осигурено е и гише за обслужване на инвалиди и  бременни жени. На друго гише се приемат документи за бракуване на автомобили, а трето е само за получаване на талоните, ако документите са оформени от нотариус.
С новата система за обслужване на граждани в КАТ на ден се приемат около 130 заявления без напрежение и скандали. Регистрацията става за не повече от час, а това елиминира услугите на здравите момчета, които срещу определена такса регистрираха коли и трудно допускаха граждани, които са решили да си спестят тази нерегламентирана такса.