Щангистът на ТСК „Русе“ Ангел Русев посрещна годината с медал от световното първенство за мъже. Той стана носител на бронзово отличие в изхвърлянето от шампионата, провел се през... ноември в Туркменистан. Причината е, че един от съперниците му в категория до 55 килограма - тайландецът Чирапат Чомчуен, бе уличен в употребата на анаболни стероиди.
Така крайното класиране на световното в изтласкването изглежда така: Юн Чол Ом /КНДР/ 162 кг, Гиа Тан Лай /Виетнам/ 142, Ангел Русев /140 кг/. Мястото на българина в двубоя остана непроменено - шести с 248 килограма. 
Освен с отличието Русев ще се сдобие и с още един световен рекорд при състезателите до 18-години. По-рано, както вече писа „Утро“, Ангел постави 5 световни рекорда за тази възрастова група.
Русенецът завърши 2018 година с шампионска титла на европейското първенство за кадети, с шесто място на световното и пето на европейското първенство за мъже
Наскоро българската федерация по вдигане на тежести то обяви за най-добър състезател през сезона и го награди на тържество в София.
Ангел намери място и във финалната десетка в анкетата на „Утро“ и общината за спортист на годината в Русе.
Той и останалите 9 състезатели ще бъдат наградени на 11 януари.