Русенският клуб по свободна борба „Юнак“ ще влезе в новия сезон с две попълнения в мъжкия си отбор, научи „Утро“. Новината бе потвърдена от президента на клуба и старши треньор на националния тим Валентин Ангелов. 
И двамата са чужденци, но вече с български паспорти - Али Умарпашаев е чеченец, а Ахмед Магамаев - дагестанец. Умарпашаев стана български гражданин през миналата година, а Магамаев - буквално преди малко повече от две седмици. 
Българската федерация по борба уреди правата им с идеята борците от Руската федерация да бъдат наши национали и да се преборят за квоти към олимпийските игри в Токио.
Русенските фенове на борбата ще видят новите състезатели на международния турнир „Дан Колов-Никола Петров“, който ще се проведе от 28 февруари до 3 март в „Арена Монбат“. 
Този турнир е един от малкото, определен от Световната федерация като рейтингов, което означава, че всеки призьор или класирал се до шесто място ще получи точки за световната ранглиста в отделните категории. Тази листа е много важна, тъй като ще бъде определяща при теглене на жребии преди големи първенства или олимпийски квалификационни турнири.