Условна присъда наложи вчера Окръжният съд на 27-годишен русенец, който през лятото на 2017 година прегази с мотор "Ямаха" на бул."България" 50-годишна жена.
Произшествието стана на 10 юни малко преди 15 часа срещу бензиностанция "Лукойл" в посока Дунав мост. Ш.М. отивал на работа в сервиза на "Мерцедес" с мотора и имал черния късмет на пътя изведнъж да изскочи жена и да тръгне да пресича. Мотористът опитал да я избегне, но пешеходката залитнала и била връхлетяна от мощната ямаха. Е.И. почина на място, а взетата в болница кръвна проба за алкохол показала 3.37 промила, което постави сериозно въпроса за адекватността й.
В такива случаи законът предвижда лишаване от свобода от две до шест години. Ш.М. обаче се призна за виновен, прие фактите и доказателствата в обвинителния акт и делото се проведе по съкратеното производство. Вчера окръжният прокурор Георги Георгиев поиска за младежа две години затвор с пет години изпитателен срок и отнемане на книжката за максималния срок от пет години. Съдът одобри споразумението, като за решението му натежаха липсата на пътни нарушения на подсъдимия до фаталната катастрофа и дадената му от ръководството на фирмата, в която работи, отлична характеристика.