Председателят на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва Димитър Вълков е класиран на първо място в конкурса за началник на тол сектора в Русе. Цялото название на длъжността е „Началник сектор на сектор „Контрол и правоприлагане“ - Русе в отдел „Контрол и правоприлагане“ в Национално тол управление“. Вълков се е представил най-добре от всичките 10 кандидати за позицията. Предстои на 7 януари в София той да получи официално заповедта за назначение. Русенската структура обхваща областите Русе, Разград, Силистра и Търговище.  

Конкурсът беше много сериозен, радвам се, че моите познания и качества бяха оценени, каза кратко Димитър Вълков пред „Утро“. 
Той се чувства запознат и уверен в материята, с която предстои да се занимава, тъй като освен офицерската диплома от Висшето военно училище във Велико Търново, с която е получил и гражданската специалност инженер-химик, има още две следдипломни квалификации. Едната е от Университета по архитектура, строителство и градоустройство и е свързана с пътищата, а другата - от свищовската Стопанска академия „Димитър Ценов“. 
След като приключва офицерската си кариера в Химически войски, Вълков работи като директор на автопарка на фирма „Еконт експрес“, директор по следпродажбеното обслужване в „Ауто стар“, държавен експерт в областна администрация, бил е и зам.-кмет на община Иваново. През 2010 г. бе избран за председател на Управителния съвет на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва.