Първата тренировка за футболистите на "Дунав" ще е на 7 януари от 14 часа на стадиона в "Здравец". Въпросът е кой ще се появи на терена. На този етап след освободените шестима играчи съставът, ако не броим юношите, е от 11 души. Сигурното ново попълнение е само крайният бранител Илия Мунин, който вече подписа договор. Дума да се върне в "Дунав" принципно даде и бившият капитан на отбора Диян Димов.
Бразилският разиграващ халф, който обаче трябваше да пристигне почти сигурно на 5 януари, може да се размине с русенския тим, научи "Утро". Причината е, че кипърският отбор, с чийто екип полузащитникът играе към момента, му предлага по-солидно възнаграждение.
Парите се очертават  като основен проблем и за евентуалното завръщане на Антон Огнянов. Освен това офанзивният халф на "Верея" има действащ договор със старозагорския клуб, а в "Дунав" нямат практиката и възможностите да заделят трансферна сума. В Русе по традиция се търсят само свободни агенти.  
Друг футболист, който бе в полезрението на дунавци - 34-годишният бек на "Верея" Здравко Илиев, избра бъдеще с отбора на "Етър" и вече подписа договор с клуба от Велико Търново.
В "Дунав" ще се опитат да подсилят зоната на крайните защитници с привличане на 22-годишен български бранител с 31 мача в два отбора от Първа лига. 
Любопитното е, че на първата тренировка на 7 януари в "Здравец" може би ще се появат и румънски футболисти. Те са от школата на съседите ни "Астра" /Гюргево/. Румънците ще са на проби.