Овенът трябва да пази нервната си система

Не хабете силите си напразно. Пазете нервната си система, депресията бързо ще ви обхване, ако сами не се изпълните с оптимизъм. Лекувайте своевременно простудите и правете профилактика срещу хроничните заболявания. Възможни са дребни проблеми с гръбначния стълб и ставите. Не отлагайте посещението при лекар-специалист, а също се запишете на фитнес и плувайте в басейн. Ако се преуморявате, болестите незабавно ще ви се лепят. А оттам усложненията са на една ръка разстояние. Внимавайте с какво се храните, спазвайте хранителен режим, за да не натрупват излишни килограми.

Мярка в храненето е полезна за Телеца

Обичате да се храните обилно и вкусно, но спазвайте мярка, защото здравето ви ще бъде заплашено. Препоръчително е да пиете витамини, да консумирате плодове, зеленчуци и млечни продукти. Трябва много да се пазите от грип и простуди. Движете се повече, разхождайте се на чист въздух и сваляйте излишните килограми в тренажорната. Разберете, че е по-добре да пазите здравето си, отколкото по-късно да го възстановявате. Колкото повече отделяте внимание на физическото си състояние, толкова по-бодри и оптимистични ще бъдете.

Близнаците трябва да щадят зрението си

Внимавайте с какво и как се хранят. Не трябва да преяждате преди лягане. Трябва да отдадете предпочитание на леките супички, а също на плодовете и зеленчуците. Сериозни проблеми не се очакват, но това не означава, че трябва да пренебрегвате здравето си. Колкото е възможно, избягвайте стреса и депресиите. Сами сте в състояние да победите в себе си апатията и негативното отношение към живота. В студеното време на годината се пазете от вирусни и инфекциозни заболявания. Щадете зрението си и прекарвайте по-малко време пред телевизора и на компютъра.

Честите почивки са препоръчителни за Рака

За вас препоръчителни са спортни упражнения за гърба, медитация, йога, хранителен режим и добър сън. Не е задължително да посещавате усърдно тренировки и да се уморявате от глад. Важното е да се поддържате в добра форма, да се откажете от пикантното и мазното, за да не си създавате стомашни проблеми. Бъдете оптимисти и не оставяйте отворена вратата за тъгата и меланхолията. Правете по-често почивки по време на активната работа. Редовно ходете на профилактични прегледи при личния си лекар. Колкото по-рано откриете едно заболяване, толкова по-бързо ще се излекувате.

За Лъва ще има от всичко по малко

За вас ще има от всичко по малко - гастрит, апатия, емоционални сривове и простуди. Но ако запазите спокойствие и се грижите редовно за здравето си, няма да имате сериозни основания за безпокойство. Щадяща диета ще ви помогне да избегнете заболявания на стомаха и черния дроб. Сутрин е добре да се храните с овесени ядки, включете в менюто си млечни продукти и плодове. Добре е да се запишете за масаж, да ходите на йога и курс по дихателна гимнастика. Зимата пазете гърлото си,  откажете се от сладоледа и студените напитки. Иначе ангината или бронхитът са ви в кърпа вързани.

Девата не е заплашена от тежка болест

Не се страхувайте, че можете да хванете неизлечим вирус или тежка болест. Това не ви заплашва. Но трябва редовно да укрепвате имунитета си и да поддържате добра форма. Не забравяйте за активния спорт. Започнете борба с вредните навици, те ви пречат да бъдете здрави и бодри. Ходете повече пеша, дишайте чист въздух и не седете досред нощ на компютъра. Преразгледайте графика си за почивка. Сенките и торбичките под очите не са от излишни течности, а от постоянно недоспиване. Ако тичате, скачате и се радвате на дребните неща, то никакви болести няма да ви застрашават. 

Закаляването е особено полезно за Везните

Бъдат внимателни към своето здраве, спазвайте хранителен режим и закалявайт организма си. Сутрешната гимнастика ще ви бъде от полза, ако я правите системно. Всичко ще е просто и леко, ако не мързелувате. Хубаво е по-малко да нервничите, да бъдат позитивни и да пиете витамини. В никакъв случай не трябва да се лекувате сами, още повече - да си поставят диагноза с помощта на интернет. Запишете си час за профилактичен преглед. Хранете се скромно, само с полезни продукти, стомахът и черният дроб само ще ви благодарят за това. Не трябва да се претоварвате както физически, така и психически.

Здравето на Скорпион е желязно

Здравето ви е желязно, но не се отнасяйте към него безхаберно. Ако се храните правилно, плувате, тичате и се усмихвате, ще избегнете много неприятности, свързани със самочувствието ви. Препоръчително е да направите очистващи процедури на черния дроб и кожата. Откажете се от мазна, пикантна и твърде калорийна храна. Не се паникьосвайте и не се мъчете с подозрения за неизлечима болест. Просто навреме ходете на лекар. Оставете пушенето, ако сте пушач, откажете се от яденето на чипс и ограничете алкохола и газираните напитки, за да не попаднете в болница. Посетете стоматолог.

Народната медицина ще помага на Стрелеца

Не драматизирайте всяка възникваща ситуация, за да не изпадате в депресия. Пазете гърлото си, не се преохлаждайте и не ходете без шапка в студеното време, за да не се разболеете от ангина или бронхит. Добре е да закалявате организма си и да укрепвате имунната си система. За да не ви болят ставите и гръбначният стълб, се заемете с фитнес и йога. С помощта на народната медицина ще можете да се отървете от много проблеми, дори хроничните заболявания ще си отидат, ако започнете да пиете билкови чайове, сами да си приготвяте различни мазила и спазвате диета. 

Чист въздух гони болките в гърба на Козирога

През годината трябва да прекарвате по-малко време на компютрите, по-често да се разхождате и да дишате чист въздух. Иначе ще ви боли гърбът и ще имате световъртежи. Препоръчително е да хапвате по-малко сладки неща и шоколад, да добавяте към храната си белтъчини и морски продукти. Така ще предпазите и зъбите си, и формата си. Запишете се за профилактични прегледи, макар че засега не ви заплашва нищо сериозно. Хранете се здравословно и разумно съвместявайте работата и почивката, тогава няма да ви плашат нито снижаване на имунитета, нито простуди.

Музика и книга успокояват нервите на Водолея

Тази година нямате основания за притеснение за здравето си. Но е необходимо да спазвате диета, за да не напълнеете. По-често се отпускайте със спокойна музика, четете художествена литература и общувайте с позитивни хора, полезно е за нервната система. Движете се повече, излизайте сред природата. Никой не е застрахован срещу простуди, затова дори вие можете да се разболеете и да останете в леглото. От хрема и кашлица можете да се отървете с народни средства. Обличайте се топло, ако на улицата е студено и духа. Поддържайте постоянно имунитета си.

Имунната система на Рибите работи безотказно

Няма да имате сериозни здравословни проблеми през годината. Имунната ви система ще работи безотказно, затова няма да ви плашат нито простудите, нито грипът. И все пак се постарайте по-малко да контактувате с тези, които вече са болни. Ограничете кафето и силния чай, заменете ги с прясно изцедени сокове, компоти, нектари и др. Така и хемоглобинът ще се повиши, и видимо ще станете по-бодри. Депресивно състояние може изцяло да ви обхване, и то в най-неподходящия момент, когато трябва да работите и да бъдете активни. Затова общувайте повече с позитивни хора.