61-годишна жена бе спасена в „Медика Кор“ след отпушване на подключична артерия и поставяне на специален стент. Терапията срещу тъй наречения синдром на открадването се прилага за пръв път в Русенска област.
Пациентка постъпва в кардиологичната болница на 27 декември със световъртеж и слабост в лявата ръка. Изследванията установяват пълно запушване на лявата подключична артерия, която подава кръв на лявата ръка, но при работа с нея тялото „краде“ кръв от мозъка през вертебралните /минаващите до прешлените/ артерии. Три дни след поставянето на стента жената е изписана без никакви оплаквания.
20 души на възраст от 39 до 86 години с инфаркт и нестабилна стенокардия от шест области са лекувани по Коледа и Нова година в „Медика Кор“ и всички са стабилизирани. 
66 пациенти с различни оплаквания са прегледани в Спешно приемно отделение на Университетска болница „Канев“ от полунощ на 1 януари до вчера сутринта. За отбелязване е, че няма пострадали от пиратки, фойерверки и други пиротехнически средства.