Зловещо послание часове преди Нова година, възприето като закана за убийство, получи ромско семейство от фамилия, с която има стари дрязги.
На 31 декември малко преди 15 часа катафалка на известна русенска траурна агенция доставя пред голяма къща на ул."Тича" 40 срещу страничния вход на стадион "Дунав" ковчег, който служителите подпират на оградата до входната врата. Всичко е заснето от охранителна камера.
Собствениците на къщата не живеят на този адрес и научават за ковчега от разтревожени съседи. Пристигналото на място семейство веднага подават сигнал в полицията и казват кой ги тормози - скандално известна не само в Русе ромска фамилия с големи апетити в широк периметър. Според тях смъртната заплаха идва след неуспешно изнудване за 1000 евро.
Поръчителят на ковчега е открит веднага след полицейска проверка в траурната агенция, която получила поръчка, без да подозира, че е въвлечена в междуфамилна война. 
По случая тече разследване, материалите от което ще бъдат предоставени на прокуратурата, за да прецени дали ще повдигне обвинение за закана за убийство.