Три улици в Русе да носят имената на известните български алпинисти - Боян Петров, Христо Проданов, Людмил Янков, предлагат общинските съветници от „Патриотите, ВМРО, Глас народен“. Според тях на името на Боян Петров трябва да бъде кръстена алеята пред блок 85 в кв. „Здравец“. Тя обаче има име и се нарича „Алея Искрец“.
Улицата, известна като „ТЕЦ Изток“ в близост до Източна промишлена зона, да носи името на Христо Проданов, а на Людмил Янков да бъде наименувана отсечката, която минава покрай западната ограда на ТЕЦ-Русе. 
В мотивите си съветниците посочват, че Русе има добри традиции в алпинизма, благодарение на спортното туристическо и природозащитно дружество „Академик“ към Русенския университет, както и на туристическо дружество „Приста“. Те отбелязват също, че не са малко улиците и алеите в Русе без имена, а това създава неудобство и на хората с имоти в тези райони, и на различни институции.
Ако предложението бъде прието от общинския съвет, това би представлявало изключителен акт на зачитане на достиженията на трима от най-известните представители на алпийския спорт у нас, оставили изписани със златни букви имената си в родната, а и световна история, посочват от „Патриотите, ВМРО“.