От няколко дни на електронните табла по спирките на градския транспорт вместо разписания на тролеи и автобуси светят китайски йероглифи. От общината твърдят, че причината за това е, че в процеса на експлоатация на транспортната система са се появили грешки в централната база данни, които са довели до частична неработоспособност на внедреното оборудване. Самите табла имали опция да изчистват натрупани грешки, като при рестартиране се връщали в заводските си настройки, които са на китайски, какъвто всъщност е и софтуерът.
Йероглифите се появяват не за първи път, но сега изглежда таблата са заразени по-масово с източната болест, защото предизвикаха много коментари в социалните мрежи. 
Транспортната система на Русе беше разработена по проект, финансиран от програма „Региони в растеж“. Гаранционният срок за поддръжката и отстраняването на дефекти на светлинните електронни табла по спирките беше до края на изтичащата година. Вече има избрана нова фирма, която ще поддържа 100-те светлинни информационни табла по спирките на градския транспорт.