Звездата на кралете или планетата на голямото щастие - Юпитер, на 8 ноември 2018 г. напусна тъмното царство на знака Скорпион и премина в своя дом, в знака Стрелец, на който е планета управител, и ще остане там до 3 декември 2019 г.
Движението на Юпитер по зодиака е сравнително бавно и за последен път той се е движил в знак Стрелец от края на 2006 г. до края на 2007 г. Следващият му транзит там ще се състои след 12 години - около 2030-2031г., затова е добре през 2019 г. да се възползваме в максимална степен от това изключително благоприятно положение на планетата.
След голямото изчистване, трансформацията и преодоляването на нашата тъмна страна
на нашите зависимости, слабости и страхове - материални и нематериални, които преживяхме чрез Юпитер в знак Скорпион, ни очаква период на опознаване, на изучаване и на разширение на нашите вътрешни хоризонти и на потребността ни да наблюдаваме живота си и всичко, което ни се случва от една по-глобална гледна точка, на едно ново ниво - в духовен и философски смисъл. Знак Стрелец ще ни подтикне към движение и промяна, към желание да надскочим себе си, към желание да познаем себе си, да превъзмогнем ограниченията на съществуващата среда - вътрешни и външни, чрез знание и получаване на информация, ще ни помогне да променим нашия начин на мислене и на възприятие на света, да разширим своето съзнание. И чрез импулса на огъня да осъзнаем нуждата да се учим и да опознаваме всяка ситуация в живота ни, да работим със собствения си интелект и начин на мислене в името на това, когато година по-късно Юпитер премине в знак Козирог, да бъдем готови да постигнем нашите най-глобални и важни цели в живота, да реализираме себе си и да достигнем максимума, на който сме способни.
Една от основните характеристики на Юпитер и на знака Стрелец са честността и справедливостта
И сега в годината на този транзит нуждата от това да бъдем начисто пред самите себе си ще бъде от изключително значение. По същия начин и връзката на зародилия се нов цикъл на Юпитер и Слънцето в края на 2018 г., с новите цикли в движението на Венера и Меркурий, идват на дневен ред, за да ни покажат, че честността в общуването и във взаимоотношенията с хората - независимо в личен или социален и делови план - ще бъде също от първостепенно значение за нашето успешно развитие напред.
Още повече, че през 2020 г. ни предстои едно изключително важно събитие - съвпад на Юпитер, Сатурн и Плутон в знака Козирог. Което ще бъде голяма възможност за подем и изкачването ни на едно наистина сериозно стъпало нагоре в нашето еволюционно развитие,
ако съумеем да се възползваме максимално от енергетиката на планетните конфигурации през 2019 г
Така че определено с помощта на планетата, смятана за духовен учител в живота на всеки от нас - Юпитер, ако се възползваме в максимална степен от нейната благоприятна и положителна енергетика, която ще работи изключително силно и по предназначение в знак Стрелец, и ако желанието ни да бъдем по-информирани и по-наясно със съществуващата реалност и собствените ни способности е водещо, навлизайки в този важен за нас период 2019-2020 г., ще можем да очакваме истинска реализация на това, което желаем в един глобален план в живота ни.
Следващото важно нещо, което символизира Юпитер, са вярата и оптимизмът - че всичко ще ни се получи, че ще притежаваме това, което желаем, че каквото и да се случва всъщност е за наше добро! Затова от първостепенно значение е да имаме вяра, че нещата ще се развият така, както трябва, че доброто ще победи, че ни очакват едни по-успешни и светли дни, каквото и да е положението ни сега в този момент. И колкото по-уверени сме в положителното стечение на обстоятелствата в живота ни, толкова по-близо сме реално до това развитие. И обратното.
Как са разположени другите планети и как ще ни влияят?
Сатурн е в знака на Козирога, на който е планета управител, и ще остане там до 21.03.2020 г. Позицията му е благоприятна за целенасочените, принципните, дисциплинираните професионалисти. Онези, които познават правилата, ще търсят начин да подобрят резултатите, ще се стремят да са най-добри в избраната от тях сфера. Те ще стабилизират позициите си, ще разширят влиянието и ще повишат авторитета си.
Нептун е в знака на Рибите, които също управлява, и ще е там доста дълго. Влиянието му ще се отрази на духовното ни развитие, особено в периодите, в които е в благоприятни взаимоотношения със Сатурн. Ще се промени връзката между етносите, ще се получи известно преливане на елементи между източната и западната култура, творческите професии ще реализират забележителни постижения.
Марс ще навлезе в знака на Овена на 01.01.2019 г. и ще остане там до 13.02.2019 г. той ще даде добро начало за активните и инициативните хора. Ако до този момент идеите им са били на трупчета, сега ще могат да им вдъхнат живот.
Венера и Меркурий се движат доста по-бързо и ще сменят местата си няколко пъти през годината.
Влиянието на тези планети ще се променя в периодите на ретроградно движение, които за Сатурн са от 29.04. до 18.09.2019 г., за Плутон - от 24.04. до 02.10.2019 г. Периодите на ретроградност на Меркурий през 2019-а са три: 05-28.03., 07-31.07. и 31.10-20.11.2019 г.
При такава конфигурация може да се каже, че предстои една сравнително спокойна година, очаква се да е
наистина добра и успешна за огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен
както и за хората с лични планети или асцендент в тези знаци. При тях може да се очаква задълбочаване на отношенията с половинката, както и промени в съвместното съжителство с нея. Голяма част от представителите на тези знаци може да заживеят с партньора си, да сменят жилище, да сключат брак или да си направят наследник. В професионален план ги очаква развитие и постигане на значителни материални успехи.
Водните знаци Риби, Рак и Скорпион не е изключено да са силно авантюристични и да си попътуват по света през периода. Някои от тях ще имат възможност да стартират връзка с чужденец или с човек с различен от техния мироглед.
Земните знаци Телец, Козирог и Дева се очаква да имат късмет в колективната и съвместна работа с останалите. Много е вероятно да им хрумнат добри идеи за печалба на допълнителни средства. Много вероятно е да теглят или погасяват кредити, да намират инвеститори за свои проекти или да работят успешно с чужди пари и ресурси. В любовта голяма част от представителите на тези знаци ги очаква сближаване и опознаване на партньора. Някои може да прекратят връзки, които им се струва, че не търпят развитието, от което се нуждаят, но за сметка на това да стартират нови, по-удовлетворяващи ги взаимоотношения.
Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци е възможно да са много отнесени през периода и да имат сериозни залитания в любовен план. Не е изключено да се влюбят много силно и в дадени моменти през годината да се изключват от реалността. Някои от тях ще стартират успешен частен бизнес, благодарение на който ще подпомогнат бюджета си и ще изпъкнат в обществен план.
Предстои период на важни решения, но не се заблуждавайте, че всичко ще върви като по вода
Ще има и затруднения, които, от една страна, ще ни мобилизират, от друга - ще ни принуждават да работим с ум, а не с емоции. Напрежението ще се повишава в периодите на съвпад между Сатурн и Плутон, когато конкуренцията ще е по-ожесточена, а борбата за лидерство ще се противопостави на принципа за екипност. В такива моменти ще сме свидетели и на агресия, и на погрешни решения, взети на най-високо управленско ниво.
Контактите ще са интензивни във всички направления: делови, лични, любовни. Хората, които имат колективен бизнес, ще разширят мрежата си. Новостите в науката и техниката първоначално може да изглеждат шокиращи, да бъдат приети с известно подозрение, но съвсем скоро ще заемат подобаващо място в ежедневието ни.
Що се отнася до здравето, при перспективата за толкова интензивни събития е ясно, че най-големият ни враг е стресът, а най-добрата тактика - превенцията. Не се отнасяйте с пренебрежение към сигналите за здравословен проблем и не се превръщайте в заложници на личните си или кариерни амбиции, които понякога трябва да оставяте на заден план.