Продължавам да смятам за своя основна задача изграждането на магистралата между Русе и Велико Търново. Надявам се още януари да се направят първите стъпки по възлагането на изпълнението, като разчитам, че в рамките на месец ще имаме произнасяне на ВАС по отношение на допустимостта на жалбата, която идва от Търновска област. Смятам, че тя е недопустима, и ще размразим проекта. Пътят Русе-Велико Търново е необратим факт, каза депутатът от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов на пресконференция вчера. Той определи жалбите, които идват от Търновска област, като „заяждане, което на моменти силно червенее“. 
Трябва да си изключително нечувствителен към тези човешки съдби, които се погубват всяка седмица по този натоварен път, и продължавам да апелирам към тези хора да мислят отговорно, а не чрез партийните си книжки, подчерта Веселинов.
Що се отнася до останалите му ангажименти към русенци, депутатът отбеляза, че партията продължава да стои зад изграждането на втори мост над река Дунав край Русе. За ремонта на пътя Русе-Кубрат, след много посещения в Пътната агенция, има позитивна развръзка. Така е и с критичния участък между Сеново и Ветово, който през пролетта ще се реконструира. Продължаваме да стоим зад ангажимента си за чистия въздух и да подкрепяме всички инициативи в тази посока, допълни още Веселинов.
ДПС не могат да се назоват български патриоти, по-скоро те са патриоти на Турция. Това се видя за пореден път при гласуването на Закона за вероизповеданията, където ДПС се постара традиционната за България християнска религия да получи само три пъти по-голямо финансиране, отколкото мюсюлманското вероизповедание, въпреки че у нас православните са поне сто пъти повече. Така зам.-председателят на ВМРО коментира изказването на Мустафа Карадайъ, че в Еврокомисията някои приемали представителите на коалицията на „патриотите“ в България като фашисти, и в тази връзка „ДПС са единствените патриоти у нас“. 
Министрите от коалицията участваха активно в Българското европредседателство, а Красимир Каракачанов е почти всяка седмица в Брюксел за различни комисии. За евроизборите се надявам да запазим максимално широка коалиция, като целта на патриотите е да вкарат поне двама депутати в Европарламента, допълни Веселинов.
Според него, партиите от коалицията са обединени от едни и същи морални ценности и вероятно ще продължат заедно да участват в българската политика. През първите дни на новата година ще се проведе политически съвет на „Обединените патриоти“, където ще се обсъжда точно явяването на коалицията на предстоящия евровот.
„Целта е да изберем отлично познаваем водач на листата, който да увлече хората да гласуват за нас“, посочи Искрен Веселинов.