Болката винаги си остава и ще ни съпътства. Няма как да бъде по друг начин. Опитваме се да продължим напред с подкрепата на приятели и на близки. Това сподели по време на поклонението пред паметта на загиналия преди 15 години при нападението над база "Индия" в Кербала Антон Петров неговата майка Иванка Петрова. На гроба на останалия завинаги на 26 години офицерски кандидат се събраха негови роднини, приятели и бойци от 68-а бригада "Специални сили", в която служи самият Антон, водени от командира на поделението бригаден генерал Явор Матеев. Сред официалните гости бяха кметът на Русе Пламен Стоилов и зам.областният управител Валентин Колев - и двамата бивши офицери от армията и МВР.
Ние винаги помним. Най-малкото, което можем да правим, е да не забравяме. И мисля, че това го правим. Освен това, мисля, че това е едно голямо уважение и към нас самите, освен към тяхната памет, към всички тия, които продължаваме, към Българската армия, към специалните сили конкретно и към техните близки. Изводите и поуките от успехите и от неуспехите на армията са извлечени. Със сигурност днес българските военни контингенти са по-добре организирани и много по-добре подготвени и осигурени, заяви бригаден генерал Явор Матеев.
Това младо момче загина на хиляди километри от дома, за да защитава каузата на една структура като НАТО и една структура като ООН, които се бореха за световния мир. Трябва да ги тачим тези момчета, трябва да ги пазим в паметта си, каза Пламен Стоилов.
Убеден съм, че той ще бъде запомнен като човек на доблестта и честта, човек, който с изключителен професионализъм и отговорност влагаше цялата си енергия в ежедневните задачи, свързани с изпълнението на българската мисия в Кербала, Ирак! Въпреки безкрайната болка и нестихваща тъга, вярвам, че всяка следваща дума е излишна и не може да потуши мъката, която изпитвате, обърна се към майката на Антон Валентин Колев, който й връчи възпоменателен адрес от името на областния управител Галин Григоров.
Антон Петров загина на 27 декември 2003 година, когато в района на база "Индия" местни бунтовници взривиха кола бомба. На място загинаха още Георги Качорин, Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров, по-късно в болницата в Багдад почина и Николай Саръев. При атаката бяха ранени общо 27 български рейнджъра. Много животи тогава спаси днешният директор на русенската болница "Канев" Александър Парашкевов, който бе в лекарския екип на българския контингент в Ирак.
Военнослужещите от "Специални сили" сведоха глави и пред гроба на загиналия през 2005 година в Ирак русенец Валентин Донев.