Ако получа доверието на ГЕРБ и на гражданите на Русе, ще се кандидатирам за трети мандат и ще довърша работата. Но в партията има дисциплина, има си ред и определена процедура за вземане на тези решения. Това каза кметът Пламен Стоилов и заяви желание да завърши работата си докрай.
Когато има една машина, която работи добре и когато тя получава подкрепата и одобрението на гражданите, тя просто не трябва да се подменя с нова.

Без да казвам, че съм незаменим, всяка смяна би довела до сътресения и най-малкото забавяне на това темпо. Не виждам защо това трябва да се случи, а дали аз ще бъда кандидатът на ГЕРБ, това ще го реши партията, посочи още Стоилов. 
ГЕРБ ще заложи на сегашните си общински кметове за местните избори наесен догодина. Подкрепа от партията се очаква да получат и кметовете на по-малките общини в областта. 
Всички кметове на ГЕРБ в Русенска област са успешни, провеждат политики в интерес на хората, подчерта областният лидер на партията и депутат Пламен Нунев и допълни, че ще има решение на Изпълнителната комисия на партията за номинациите.